HASSISEN KONE LIVENÄ 2022 ! -osa 10

Ratina 30.7.2022!  -osa 2

Blosarit ja Tuomari Tampereen Ratinassa 30.7.2022

Torni-hotellin vastaanotossa oli tungosta. Suurin osa tulijoista oli selvästi paikalla Hassisen Koneen keikan vuoksi. Sää oli epävakainen, päivällä ennen konserttia Tampereen yli pyyhkäisi saderintama, joka tuotti hetkellisesti aika voimakkaankin kuuron. Sateen loputtua taivas oli edelleen ajoittain tummien, uhkaavien pilvien peittämä. Tämä oli ensimmäinen Ratina-keikkani ja pitkästä aikaa ensimmäinen stadion-kokoluokan keikkani. Ratinan katsomoa ei ole katettu eli sade latistaisi melkoisesti konserttikokemusta, varsinkin kun  Lippupalvelun infokirjeessä  sateenverjot kiellettiin ankarasti, koska ne olisivat aiheuttaneet näköesteen toisille katsojille.

Ratinan ovet avattiin jo kello 16, mutta koska Tuomari Nurmion keikka alkaisi vasta 17.30 lähdimme paikalle vasta vähän ennen viittä. Siinä vaiheessa kentällä ja katsomoissa oli vasta muutamia tuhansia ihmisiä. Selvästikin valtaosa lipun ostaneista oli kiinnostunut vain Hassisen Koneesta.   

Tuomari bändeineen avasi illan melko täsmällisesti 17.30. Tässä vaiheessa Ratinan kenttä alkoi selvästi täyttyä, katsomoissa sen sijaan oli edelleen kovin tyhjää. Tämä oli jo viides Tuomari -keikkani. Ensimmäinen oli Seinäjoen Provinssirockissa vuonna 1997, toinen Turussa 2010, kolmas samana vuonna Porissa ja viimeksi olen muistaakseni nähnyt Tuomarin keikalla Pori Jazzissa 2014.  Muistaakseni kolme noista keikoista on ollut soolokeikkoja eli Tuomari on säestänyt itse itseään.

Tuomarin nykyisen bändin nimi on Dumari ja Spuget & Blosarit. Tuomari on vuodesta 2013 lähtien levyttänyt ja esiintynyt tämän kokoonpanon kanssa. Kyseessä on Tuomarin pitkäaikaisin bändi. Vaikka Tuomari on tehnyt jo 25 albumia, soittaa hän vuodesta toiseen keikoillaan edelleen paljon kolmen ensimmäisen levynsä biisejä. Niin nytkin. Tosin Spuget ja Blosarit antoivat hienoa, uutta musiikillista särmää noihin ikivanhoihin kappaleisiin. Äänentoisto ja miksaus olivat kohdillaan ja siksi Tuomaria ja kumppaneita oli mukava kuunnella ja katsella. Hyvä keikka heiltä!   

(jatkuu…)

Harri Huhtanen 2022

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s