HASSISEN KONE LIVENÄ 2022 ! -osa 11

Ratina 30.7.2022!  -osa 3

Tuomarin keikka päättyi vähän nolosti, siis ei hänen kannaltaan vaan järjestäjien kannalta. Tuomarilla oli bändinsä kanssa vasta perussetti menossa kun lavan takaa tuli mies ilmoittamaan että soittoaikaa on enää kolme minuuttia. Tästä Tuomari sitten vitsailikin ilmoittamalla asian espanjaksi! Tuomarin jo poistuttua lavalta sketsiryhmä Alivaltiosihteeristä tuttu juontaja Simo Frangen  tapahtunutta sitten välijuonnossaan pahoittelikin, siis ettei Tuomari bändeineen saanut mahdollisuutta esittää edes yhtä encore-kappaletta.  Minua tosin enemmän ihmetytti se, että Tuomari bändeineen oli sijoitettu avausartistiksi ja heidän jälkeensä esiintyi minulle täysin tuntematon Litku Klemetti! Olisin olettanut että Litku olisi sopinut paremmin avausartistiksi. Mutta ehkä hän on nykyään suositumpi kuin Tuomari Nurmio

Ennen Hassisen Konetta esiintyi Sanna Klemetti, joka käyttää taiteilijanimeä Litku Klemetti.

Puolen tunnin roudaus-, vessa- ja kaljatauon jälkeen lavalla asteli Litku bändeineen. Googlasin nopeasti minkälainen artisti oli tulossa. Litkun keikkaa seuratessa alkoi vähän huvittaa kun nettiteksteissä häntä kuvattiin introvertiksi. Lavalla hän kyllä oli Ekstrovertti mitä suurimmassa määrin, jopa niin että välillä oltiin siinä rajoilla meneekö hänen laulunsa ja lavaperfonmanssinsa överiksi. Mutta kuulijoita oli Ratinassa siinä vaiheessa jo varmaan 20 000 eli tuskin Litkukaan oli aikaisemmin esiintynyt niin suurelle yleisölle, joten tätä ajatellen nuoren artistin yli-innostuksen saattaa ymmärtää. ”Hyvän” kriitikon tavoin yritin koko ajan miettiä, mihin lokeroisin Litkun musiikin, mutta mitä pidemmälle hänen settinsä eteni sitä vaikeammaksi huomaisin luokittelun.  Litku itse sanoi jossain haastattelussa että hän hyödyntää musiikissaan pop- ja rock- musiikin vanhoja vaikutteita. Pitänee paikkansa, mutta se ei ollut karaokea, vaan hän oli selvästi luonut aivan oman tyylinsä, joka hetkellisesti kuulosti erittäin hyvältä. Kokonaisuutena edelleen kuitenkin sijoittaisin Litkun avausartistiksi ja Tuomarin bändeineen Hassisen Koneen ”lämppäriksi”. Tyylillisesti Litkun musiikki oli kovin kaukana Hassisen Koneen musiikista ja lisäksi Tuomari ja Ismo nousivat suosioon samaan aikaan eli 1980-luvun alussa, jolloin suomirock varsinaisesti syntyi. Litku syntyi vasta vuonna 1987 eli viisi vuotta Hassisen Koneen hajoamisen jälkeen.                             

(jatkuu…)

Harri Huhtanen 2022

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s