HASSISEN KONE LIVENÄ 2022 ! -osa 12

Ratina 30.7.2022!  -osa 4

Safka ja Rhodes sähköpiano Ratinassa 30.7.22.

Litkun 40 minuutin setin päätyttyä oli jälleen vuorossa puolen tunnin mittainen ”tankkaus- ja tyhjennystauko” ennen kuin koitti se hetki jota tuhannet olivat odottaneet jo yli kaksi ja puoli vuotta!  Kerubin kesäkeikkojen jälkeen Hassisen Kone oli esiintynyt vielä Seinäjoella Provinssissa ja ylimääräisellä keikalla Joensuun Ilosaaressa. Nämä keikat bändi oli tehnyt peruskokoonpanollaan ja setti oli koostunut pääasiassa 1. ja 2. albumin kappaleista. Tiedossa oli että Tampereen Ratinassa kuultaisiin myös viimeisen eli 3.albumin kappaleita ja paikalla olisi myös tuon albumin tekoon osallistuneita muusikoita. Mutta ketkä olisivat paikalla ja miten monta Harsoinen Teräs -albumin biisiä kuultaisiin, se ei ollut etukäteen tiedossa.

Hannu Porkka ja marimba Ratinassa 30.7.22.

Kello 20 Ratinan areena alkoi olla tupaten täynnä, myös stadionin takakaarteen katsomot olivat täyttyneet. Se oli komea näky!  Yleisön jännitys hieman ennen keikan alkua oli käsinkosketeltava. Malttamattomimmat alkoivat taputtaa ja viheltää. Pitkään he eivät kuitenkaan joutuneet odottamaan, sillä vähän yli kahdeksan lavan vasempaan laitaan käveli legendaarinen kosketinsoittaja Eero ”Safka” Pekkonen (synt. 1954) ja oikeaan laitaan perkussionisti Hannu Porkka (synt. 1958), joka nykyään toimi Joensuun orkesterin lyömasoitinryhmän äänijohtajana. He ryhtyivät kahdestaan soittamaan Harsoinen Teräs -kappaleen aavemaista ja hypnoottista introa.  Vuosikymmenien tauon jälkeen kuultiin Porkan upea marimba– intro livenä Safkan säestäessä tätä Rhodes -sähköpianollaan. Intron pitkittyessä yleisö alkoi taputtaa rytmikkäästi ja kaikki odottivat kuumeisesti illan sankaria, Ismo Alankoa (synt. 1960).  Ja tulihan  mies parin minuutin odottelun jälkeen sieltä!  Ismolla oli tumma, vähän kuluneen näköinen pikkutakki ja jalassa samantyyliset tummat housut. Pikkutakin alla oli harmaa paita. Ismon vanavedessä lavalle astelivat kitaristi Jukka Orma (synt.1956) , Kinnusen veljekset (basso ja rummut) ja viimeisenä saksofonisti, filosofian tohtori Antti Seppo (synt. 1962), joka Ismon myöhemmän esittelypuheen perusteella asuu ja vaikuttaa nykyään Rochesterissa, USA:ssa. Hieno yllätys että paikalle oli saatu KAIKKI Harsoinen Teräs -albumin soittajat!  

Harsoinen Teräs on yksi Hassisen Koneen hienoimpia kappaleita. Live-esitystä oli tehostettu hienosti kolmella eri videoscreenillä. Vasemmanpuoleinen kuvasi Safkaa ja oikeanpuolinen Porkkaa ja lavan keskelle ilmestyi laajempi screeni, jossa näkyivät kaikki loput esiintyjät. Kuva oli tyylitellyn harmaa ja lisäksi siihen oli liitetty sellaiset antiikkiset kehykset. Mika Kaurismäkihän tekee tästä konsertista dokumenttielokuvaa, mahtoiko tämä kuvilla kikkailu olla hänen tekosiaan?    

(jatkuu…)

Harri Huhtanen 2022

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s