HASSISEN KONE LIVENÄ 2022 ! -osa 13

Ratina 30.7.2022!  -osa 5

Jukka Orma Gretch-kitaroineen Ratinassa.

Bändi soitti isolla kokoonpanolla valtaosan Harsoinen Teräs-albumin kappaleista: Levottomat jalat, Kupla kimaltaa, Kuollut eläköön,  Julkinen eläin, Hiljaa virtaa veri (ei ollut mukana alkuperäisellä albumilla, vaan julkaistiin vasta myöhemmin) ja lopuksi Pelko.   Myöhemmin konsertissa kuultiin vielä Totuus. Soittamatta jäivät siis vain Eksyneet Lampaat ja Olen toki, sen vain tiedän.  Miksi nämä kaksi kappaletta jäivät soittamatta? Vaikea sanoa, ehkä ne eivät vain mahtuneet mukaan pitkään settiin.

Erikseen haluan mainita kitaristi Jukka Orman osuuden. Soittajana hän on tyylillisesti kovin erilainen kuin bändin alkuperäinen kitaristi Reijo Heiskanen (joka oli mukana tekemässä 1. ja 2.levyjä, mutta jäi pois bändistä 3.levyn tekovaiheessa).  Reijo on ehkä perinteisempi rockkitaristi, joka keikan aikana osoitti moneen kertaan olevansa edelleen hienossa soittovireessä. Orma taas soittaa maalailevammin, vähän samantyylisesti kuin Peter Green. Hän ei soita varsinaisia sooloja, mutta ikään kuin ”koristelee” bändin kokonaissoundin tyylikkäästi ja vähäeleisesti.

Tätä konserttia varten Orma oli pukeutunut huomiota herättävän vaaleaan pukuun ja soitti isokokoista, valkoista Gretch -kitaraa, jollainen helposti maksaa uutena yli 3000 euroa, puhumattakan vintage-soittimista, joiden hinta voi olla jo moninkertainen. Hyvältä Orma siis kuulosti ja näytti!          

(jatkuu…)

Harri Huhtanen 2022

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s