YÖ- yhtyeen  loppu ! -osa 9

Vasemmalla Yön pitkäaikainen johtaja ja laulaja Olli Lindholm (1964-2019), oikealla Yön suurten hittien kirjoittaja Jussi Hakulinen (1964-2022) ja keskellä Suvi Teräsniska (s. 1989), joka jatkaa Yön perinnön ylläpitoa konserteissaan.

Otin tällä kertaa otsikosta kysymysmerkin pois ja korvasin sen huutomerkillä, koska kaikki jotka vähänkään seuraavat uutisia tai lukevat iltapäivälehtiä ymmärtävät miksi tämän tein.  Alunperin Olli Lindholmin yllättävä kuolema alkuvuodesta 2019 sai minut kirjoittamaan ja pohtimaan sitä mikä on Yö-yhtyeen tulevaisuus, koska Ollin poismenon jälkeen bändissä ei enää ollut yhtään alkuperäistä jäsentä. Bändin alkuvaiheen hittien kirjoittaja Jussi Hakulinen ryhtyi kuitenkin jo samana vuonna puuhaamaan Yön muistokonserttia, joka sitten toteutuikin, mutta ilman häntä ja hänen hittikappaleitaan. Olen aikaisemmin selostanut miksi näin kävi.

Hakulinen ei antanut periksi, vaan oli myöhemmin yhteydessä Ollin bändistä poispotkimiin muusikoihin ja saikin heidän kanssaan syyskuussa 2019 Tampereelle aikaiseksi konsertin, joka tosin jäi paljon vähemmälle huomiolle kuin toukokuussa 2019 muiden artistien toimesta järjestetty Olli Lindholmin televisioitu muistokonsertti.

Hakulinen ei ollut täysin tyytyväinen vuoden 2019 Tampereen konserttiin ja seuraavaksi hänelle puuhattiinkin minikiertuetta nimellä Viimeinen varietee, mutta sitten kuvioita sekoittamaan tuli Korona-pandemia ja sen mukana erilaiset toimintojen, mukaan lukien konsertit, rajoitukset.  Hakulisen konsertteja jouduttiin siirtämään ja karsimaan. Viimeisen version Yön muistokonsertista piti toteutua marraskuussa 2022 Tampereen messukeskuksessa, mutta sitten tiistaina 9.elokuuta 2022 Hakulisen maallinen ura sai yllättävän päätöksen kun  Hakulinen löydettiin kuolleena kodistaan Porissa.  Tätä kirjoittaessa Hakulisen kuolinsyy ei ole tiedossa ja yllättäväksi kuoleman tekee se, että vielä edellisenä viikonloppuna hän oli esiintynyt Porin Vähärauman kaupunginosassa eräässä pienessä pubissa.  

Hakulisen suhde Yö-yhtyeeseen oli eräänlainen viha-rakkaussuhde, sillä vaikka hän oli tehnyt bändin suurimmat hitit jäi hän pahasti bändin johtajan, laulaja Olli Lindholmin varjoon. He tekivät välillä intensiivistäkin yhteistyötä, mutta paljon oli myös vuosia jolloin välit olivat enemmän tai vähemmän poikki. Nyt kuitenkin molemmat tekijämiehet ovat siirtyneet taivaalliseen soittokuntaan ja Yön lopullinen arvo ja arvostus punnitaan Hakulisen ja Lindholmin tekemien ja esittämien laulujen eliniällä. Uskon että Yön parhailla kappaleilla on pitkä elinikä ja siksi monelaisia tribuuttikonsertteja tullaan vielä kuulemaan ja jos oikein kauniisti haluaa romantisoida asioita niin siellä pilvenreunalla sitten Jussi ja Olli kuuntelevat miten muut esittävät heidän tuotoksiaan vuodesta toiseen ja viimeinkin he voivat hymyillä sille että ahkera ja hyvä työ on saanut hienon päätöksen!

Harri Huhtanen 2022         

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s