The Alan Parsons Project: Pyramid (1978) – osa 1

Nyt täytyy tarkentaa edellistä Alan Parsons Project (APP) -kirjoitustani josta syntyy sellainen vaikutelma, että Alan Parson olisi tehnyt näitä levyjä sooloartistina. APP on kuitenkin bändi, joka tosin ei keikkaillut. Virallisesti APP:n muodostivat Alan Parson ja Eric Woolfson. Aluksi he saivat Arista -levy-yhtiön kanssa sopimuksen vain yhdestä albumista. Vuonna 1976 julkaistu APP:n debyyttialbumi Tales of Mystery and Imagination: Edgar Allan Poe myi kuitenkin niin hyvin että Arista teki bändin kanssa sopimuksen kymmenestä albumista. Tarkempia tietoja APP:n debyyttialbumista löytyy täältä:  https://fi.wikipedia.org/wiki/Tales_of_Mystery_and_Imagination_(albumi) .

THE ALAN PARSONS PROJECT teki levyjä vuosina 1976-1987. Bändissä oli virallisesti vain kaksi jäsentä eli Eric Woolfson ja Alan Parson. He kuitenkin käyttivät levyillään lukuisia sessiomuusikoita. Kuvassa vasemmalla Woolfson ja oikealla Parson.

APP:n toinen albumi, I Robot (1977) josta olen kirjoittanut aikaisemmin menestyi myös erittäin hyvin. Tosin kotimaassaan Englannissa lehdistö väheksyi bändiä ja varmaan osittain siksi APP:n levyjä myytiin Englannissa paljon vähemmän kuin Saksassa ja Kanadassa, jossa APP oli hyvin suosittu alusta alkaen.

APP:n kolmannen albumin hankin vasta tänä vuonna Lappeenrannassa vieraillessani. APP:n kolmas albumi yllätti minut erittäin positiivisesti! Tämä Pyramid (1978) – albumi on äänitetty Abbey Road -studioilla Lontoossa.  Albumin tuotanto on huikean hieno! Albumi on kestoltaan vain 34+ minuuttia ja siksi sen ehtii yhdessä illassa kuuntelemaan monta kertaa. Ja uusintakuuntelut tosiaan kannattavat, sillä jokaisella kuuntelukerralla levystä löytää uusia mielenkiintoisia musiikillisia yksityiskohtia. En olen laskenut tarkkaan mutta tähän mennessä olen kuunnellut albumin varmaan yli 10 kertaa ja jokaisen kuuntelukerran jälkeen se kuulostaa aina vaan paremmalta! Tämä varmaan selittää miksi levystä tuli niin pitkäkestoinen hitti Saksassa. Pyramid nousi Saksan listalla kakkoseksi, samaan aikaan maailmanmaineeseen nousut Dire Straits tosin valtasi ykköspaikan, mutta Pyramid ehkä myi enemmän sillä se pysyi Saksan levynmyyntilistalla peräti 115 viikkoa!  

Harri Huhtanen 2022

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s