Love: The Forever Changes Concert 2003 -osa 1

Arthur Lee pääsi bändeineen vuonna 2003 jopa Glastonburyyn esittämään Forever Changes -albumia, jonka live-inkarnaatio joutui odottamaan toteutustaan peräti 35 vuotta!

Alkuperäinen Love-bändi ei soittanut keikoillaan Forever Changes -albumia, vaikka se on heidän uransa ylittämätön huipputeos. Syykin tähän oli selvä. Albumilla on käytetty lukuisia klassisen musiikin soittajia (jousi- ja puhallinsoittajia) ja siksi 1960-luvun tekniikoilla albumin toistaminen livenä ei olisi tuottanut yhtä hienoa lopputulosta kuin miltä studioäänite kuulostaa ja lisäksi yli kymmenen ylimääräisen soittajan tuominen keikoille ei olisi 1960-luvulla ollut bändille taloudellisesti mahdollista, sillä parhaimmillaankin Forever Changes oli Billboardin listalla sijaluvulla 154 eli albumista bändi sai aikoinaan sen verran niukasti rahaa, ettei suureellinen keikkailu ollut siinä vaiheeessa mahdollista. Muusikkopiirissä Forever Changesin nerokkuus ymmärrettiin kuitenkin jo varhaisessa vaiheessa ja mm. Led Zeppelinin legendaarinen laulusolisti Robert Plant on nimennyt albumin suosikikseen. Vuosikymmenien vieriessä Forever Changesin arvostus on koko ajan vain kasvanut ja se on pärjännyt vuosi vuodelta entistä paremmin erilaisissa kaikkien aikojen parhaan levyn äänestyksissä. Myös USA:n valtiohallinto ymmärsi lopulta Forever Changesin ainutlaatuisuuden ja niinpä vuonna 2011 albumi otettiin mukaan USA:n kansalliseen National Recording Registry – luetteloon, johon valitaan vain levyjä, jotka ovat “kulttuurellisesti, historiallisesti tai esteettisesti  merkittäviä ja / tai kuvaavat elämää Amerikassa”.  

Harri Huhtanen 2022        

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s