HASSISEN KONE LIVENÄ 2022 ! -osa 15

Ratina 30.7.2022!  -osa 7

Keikka on ohi. Hassisen kone kiittää!

Lavalta poistuessaan Hassisen kone oli soittanut jo 25 kappaletta eli valtaosan yhtyeen koko tuotannosta (1980-82).  Montaa minuuttia ei tarvinnut odottaa encoren alkua. Loppurutistus alkoi hienolla Totuus -kappaleella. Seuraavaksi kuultiin Muoviruusuja omenapuissa, kappale joka alunperin jäi pois debyyttialbumilta, mutta julkaistiin vuoden 2004 laajennetussa versiossa. Ismo ja bändi selvästi diggaa nykyään tätä kappaletta koska se kuultiin kaikissa vuoden 2022 yhdeksässä konsertissa.  

Sitten tuli yllätys. Moni luuli että keikka oli jo päättynyt kun bändin miehet laittoivat soittimensa pois. Mutta sitten kuultiinkin vielä 28.kappale, jonka Ismo ja bändi esittivät a capella eli vain laulaen. Ismo totesi jotain siihen suuntaan, että näinä aikoina on tärkeää esittää vielä tämä kappale. Ukrainan sotaa ei mainittu, mutta uskon että se oli vaikuttanut tämän harvinaisen kappaleen valintaan. Toki ilta oli jo hämärtynyt ja aurinko laskenut, mutta koska kuitenkin oli keskikesä niin päätöskappaleena On jouluyö, nyt laulaa saa oli erikoinen valinta. Tätä ennen oli kuultu Ismon uskontoa kritisoivia kappaleita (esimerkkinä Jeesus tulee), mutta nyt laulettiinkin vapahtajasta ja Joulun hengestä hartaasti, lähes paatoksella. Taiteilija saa olla ja ehkä hänen pitääkin olla ristiriitainen. Se tekee taiteesta mielenkiintoista. Ratinasta poistui Tampereen keskustaan 30 000 ihmistä, jotka olivat saaneet rokkia enemmän kuin kotitarpeiksi, mutta myös ajateltavaa, sillä Ismo Alangon lauluissa on kysymys muustakin kuin rokista.  Ehkäpä tämä on ymmärretty myös kansan syvien rivien parissa, koska bändi on edelleen, 40 vuotta myöhemmin, niin valtavan suosittu.       

Harri Huhtanen 2022

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s