Electrick Elephants: Turku 19.8.2022 -osa 1

Perjantaina 19.8.2022 Turun Sanomissa oli mielenkiintoinen koko sivun artikkeli 62-vuotiaasta kaverista nimeltä Eero Valkonen. En tiennyt mitään tästä Eerosta ennakolta, mutta artikkelissa selostettiin varsin seikkaperäisesti hänen elämänvaiheitaan. En käy niitä tässä läpi, tiedot löytyvät kyseisestä artikkelista. Totean ainoastaan että Eeron rakkaus musiikkiin syntyi jo 14-vuotiaana ja vaikka hän on joutunut elantonsa vuoksi tekemään paljon myös muita töitä on hän ehtinyt sadoilla keikoilla hankkia rautaisen rumpalin pätevyyden. Tämäkään ei kiinnostustani täysimittaisesti vielä herättänyt, vaan lopulta se mitä Eero artikkelissa totesi: “Sellainen unelma minulla vielä on että pääsisin tuonne Konserttitaloon soittamaan sinfoniaorkesterin kanssa…” . Eero kertoi artikkelissa rakastavansa progea, erityisesti sitä virtausta jossa sellaiset bändit kuin Emerson, Lake & Palmer ja hollantilainen Ekseption 1970-luvun alussa taidokkaasti yhdistivät klassista musiikkia rokkiin. Artikkelissa kerrottiin että Eero esiintyisi vielä samana iltana nykyisen Electrick Elephants -bändinsä kanssa Turun Puutorilla ja että konsertissa kuultaisiin rocksovituksia mm. Sibeliuksen ja Holstin  kappaleista. Tuo Holstin mainitseminen jutussa oli viimeinen niitti sille että minun oli pakko päästä kuulemaan Eeroa ja hänen erikoista bändiään.  Latvialais-englantilainen Gustav Holst (1874-1934)  kun sattuu olemaan yksi suurista suosikeistani klassisen musiikin saralla. Minulla on paljon Holstin levyjä, mutten ole koskaan kuullut livenä hänen teoksiaan enkä varmaan kuulisi nytkään kuin pienen pätkän, mutta jo ajatus Holstin Planeetat orkesterisarjan rocksovituksesta kiehtoi mieltäni. Aloitin kuumeisesti etsimään netistä tietoja Eeron nykyisestä bändistä josta ei kovin tarkkaan TS:n artikkelissa kerrottu. Bändin kokoonpano on tämä: Ismo Savola (kitara), Immo Pahta (basso), Eero Valkonen (rummut ja laulu), Mikko Löytömäki (kosketinsoittimet ja laulu). Ilmeni myös että bändi on julkaissut ainakin yhden albumin vuonna 2016.

https://www.8raita.fi/shop/p21707-ismo-electrick-elephants-the-colouring-book-fi.html

(jatkuu…)

Harri Huhtanen 2022

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s