Electrick Elephants: Turku 19.8.2022 -osa 2

Eero Valkonen ja Ismo Savola livenä Turun Puutorilla 19.8.2022.

Holstin Planeetat orkesterisarjan avauskappale Mars The Bringer Of War on yksi klassisen musiikin  hienoimpia teosavauksia. Se alkaa nousevalla, tasaisesti voimistuvalla rumpuosuudella. Ja tätä mahtipontista osaa Eero Valkonen soitti kauniina kesäpäivänä kouralliselle turkulaisia 40-60 -vuotiaita rytmimusiikin ystäviä. Vaikka puitteet olivat vähintäänkin erikoiset oli se minulle konsertin ehdoton kohokohta josta Eero selvisi yllättävän hyvin.  Etukäteen oli tiedossa ettei teossarjan muita kappaleita kuultaisi enkä tiedä miten niitä järkevällä tavalla olisi edes voinut pienelle rockorkesterille sovittaa kun yleensä niitä soittaa monikymmenpäinen sinfoniaorkesteri.  Holstin lisäksi kuultiin rocksovituksia ainakin Sibeliuksen ja Griegin töistä.  Myös Wigwamia kuultiin. Eeron rumputyöskentely oli varmaotteista ja ajoittain tyylikästä. Myös Ismo Savola kitarassa soitti hyvin ja kuultiin myös muutama hänen omakin sävellyksensä. Vähemmälle huomiolle jäivät basisti Immo Pahta ja kosketinsoittaja Mikko Löytömäki, joka toimi myös laulajana. Sanoisin että laulu oli heikoin osuus muuten niin mukavassa konsertissa, joka tosin kesti vain 45 minuuuttia. Erikoinen tapaus sattui lopussa  kun eräs innostunut herrasmies eturivissä pyysi kovaan ääneen edes yhtä encore-biisiä. Eero kuiskasi jotain bändikaverinsa korvaan, ilmeisesti he olivat yllättyneitä tästä odottamattomasta ”suosiosta”.   Bändi ei ollut varautunut esittämään ylimääräisiä numeroita ja niinpä Eero hetken tuumaustauon jälkeen murjasi mikkiin huutajalle: ”Ei voi soittaa enää kun tuli rakko peukaloon…”.  

Text and Photo: Harri Huhtanen 2022

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s