The Cure Helsingin Jäähallissa 8.lokakuuta 2022 -osa 2

Tim Pope ja Peter Goddard ohjasivat ja tuottivat upean Lullaby-videon, joka voitti vuoden 1990 Brit Awardsissa vuoden video palkinnon.

Mitä jäi jäljelle 1980-luvun rockmusiikista? Ilmeisesti paljonkin, ainakin ne henkilöt jotka perustivat Suomeen ”Kasari” -radiokanavan uskovat näin. Ja kyllähän tuolla kanavalla kuulee toinen toistaan enemmän korvamadoiksi muuttuneita hittejä, mutta kuinka moni niitä esittävistä artisteista on enää 2020 -luvulla aktiivisesti keikkailevia?  Eipä kovin moni. Aika moni 1980-luvun TOP10 artisti on jo hiipunut pois. Viimeisiä 80-luvun ”dinosauruksia” ovat Depeche Mode ja The Cure, jotka edelleen keikkailevat ahkerasti ja joiden suosio on säilynyt yllättävän vahvana.

Tänään yritin muistella milloin The Cure tuli minun musiikkitajuntaani ensimmäisen kerran? Se taisi olla vuonna 1989 tai 1990 jolloin näin silloin suositusta European MTV:stä heidän loistavan Lullaby-videonsa! Se teki heti suuren vaikutuksen. Video oli loistava, samoin kappaleen melodia, musiikkillinen toteus ja sanoitus!  Aihe oli perin eriskummallinen: laulaja Smith makaa sängyssä, ilmeisesti sairaana ja vähitellen jättihämähäkki syö hänet! Video palkittiin Englannissa vuoden videona ja Youtubessa sitä on katsottu jo yli 61 miljoonaa kertaa! Lullaby julkaistiin singlenä ja se nousi ympäri Eurooppaa TOP40 ja TOP10 listoille, myös Suomessa.  Seuraavaksi muistaakseni kuulin Lovesongin, joka myös julkaistiin singlenä ja menestyi hienosti USA:ssakin.  Lovesongista on tehty lukuisia cover-versioita, tunnetuin niistä taitaa olla Adelen vuonna 2011 esittämä. Lovesongin suosion jälkeen The Cure alkoi olla jo globaalisti suosittu ja tunnettu bändi, jonka kiertueet muuttuivat yhä pidemmiksi ja lippuja keikoille myytiin yhä enemmän. Vaikka The Cure teki monia hienoja albumeja niin ehkäpä kuitenkin kovimman maineen he saavuttivat live-bändinä. Sekä Lullaby että Lovesong ovat mukana vuoden 1989 Disintergration -albumilla, jonka hankin vasta 2000-luvulla. Se on todella hieno levy!  Koska en tunne riittävän hyvin The Curen koko tuotantoa, niin en uskalla julistaa Disintegrationia bändin parhaaksi saavutukseksi, mutta olen varma että myös hardcore Cure -fanit rankkaavat sen ihan yhtyeen laajan tuotannon kärkipäähän.           

Harri Huhtanen 2022  

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s