Wishbone Ash: Argus (Deluxe edition 2007)

Wishbone Ashin todennäköisesti paras albumi Argus ilmestyi 28.huhtikuuta 1972. Se nousi UK:n levymyyntilistalla sijaluvulle 3. Muistan kuulleeni levyn kaverini luona tuoreltaan jo vuonna 1972, mutta Arguksen taisin hankkia itselleni vasta joskus 1980 -luvulla, koska vuosina 1976-1980 minulla ei edes ollut levysoitinta. Elin sellaista ”mielenhäiriöistä” vaihetta, jossa kuvittelin ettei rock muka ollut enää merkityksellistä ja ettei siihen kannattanut uhrata aikaa tai rahaa. Onneksi tämä vaihe meni nopeasti ohi, sillä jo syksyllä 1980 olin hankkinut Ruotsista tienaamillani rahoilla kunnon stereot ja niin rokki palasi voimalla elämääni! En muista tarkkaan milloin ostin Wishbone Ashin alkuperäisen Argus -levyn divarista, mutta uskoakseni se oli joskus 1980 -luvun alkupuolella. Siitä saakka olen kuunnelllut Argusia joka ikinen vuosi! Joinain vuosina vain pari kertaa ,toisina vuosina lukuisia kertoja. Argus  on klassinen rockalbumi. Usein nämä klassiset albumit eivät suinkaan paremmaksi siitä muutu että julkaistaan laajennettuja painoksia, joissa on mukana vaihtoehtoisia tai hyllytettyjä ottoja. Hankin nyt jälkijättöisesti vasta tämä vuonna jo 2007 julkaistun Arguksen  Deluxe-painoksen. Se on hieno! Ykkös CD:llä on alkuperäinen albumi remasteroituna. Siinä on muutamia yksityiskohtia jotka toistuvat paremmin kuin alkuperäisellä vinyylillä. Kakkos CD:llä on mielenkiintoiset BBC-äänitteet jotka on tehty toukokuussa 1972 eli vain kuukausi Arguksen julkaisemisen jälkeen . Livenä bändi esittää kappaleet ”rouhevammin” kuin julkaistulla levyllä, mutta esityksissä on potkua ja svengiä eli selvä näyttö siitä että Argus  toimii myös livenä! Jälkimmäisellä CD:llä on mukana lisäksi peräti 19 minuuttinen versio bändin debyyttialbumin legendaarisesta Phoenix -kappaleesta.  Lisämateriaali ei tässä vähennä alkuperäisen albumin arvoa vaan ehkä päinvastoin, sillä tällä julkaisulla osoitetaan ettei Argus ole pelkästään studiotaiteellinen kokonaisuus, vaan se toimii myös livenä.                   

Harri Huhtanen 2022

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s