The Cure Helsingin Jäähallissa 8.lokakuuta 2022 -osa 4

Curen lämppärinä oli skottibändi Twilight Sad.

Alun perin konsertti-infossa luki, että ovet avataan klo 18, mutta siinä ei ollut mitään mainintaa lämppäristä. Niinpä lähdimme hotellilta hyvissä ajoin ennen kuutta. Matkalla sain kuitenkin sähköpostiini ilmoituksen siitä, että Cure aloittaakin settinsä vasta 20.30 ja 19.15 esiintyy lämppäri, skottibändi  Twilight Sad. Vanhana miehenä en tosiaankaan halunnut seisoskella permannolla viittä tuntia! Yleensä Curen keikat kestävät yli 2 tuntia eli todennäköisesti keikka loppusi  vasta joskus klo 23. Samalla tajusin että eturivin paikat oli tämän ilmoituksen jälkeen  menetetty, koska jos halusi eturiviin olisi sinne pitänyt rynnätä klo 18 kun ovet aukesivat. Suuntasimme Jäähallin läheiseen pubiin, joka ilmeisesti konsertista johtuen oli aivan täynnä. Sisään Jäähalliin menimme vasta kello 19 ja tarkistin heti permannon. Curen hardcore -fanit olivat jo miehittäneet permannolta noin kuusi ensimmäistä riviä eli sen vuoksi ei ollut kiirettä. Jäähallissa on myyntipisteitä paljon paremmin kuin Hartwall Areenalla ja siksi odotusaika sujui rattoisasti, tosin varoitan Jäähallissa myytävistä nakeista: ne ovat huonoimpia mitä olen saanut varmaan 30 vuoteen! Täysin mauttomia! Tämäkin on siis tärkeä tieto tuleville Jäähallin käyttäjille.

Noin kello 19.30 siirryimme permannolle. Viimeisen vuoden aikana olin ollut hesassa pelkästään Kulttuuritalon konserteissa ja siellä äänenvoimakkuus oli ollut kohtuullinen, mutta Jäähallissa huomasin heti että jo lämppäribändi meni arvioni mukaan yli 90 desibelin. Lisäksi siinä edessä bassot tulivat niin muhkeina että rintakehä alkoi ikävästi resonoida.

Twilight lopetti jo noin klo 20 eli sitten alkoi pitkä odotus. Cure on iso bändi, sen huomasi jo siitä että seuraavan puolen tunnin aikana lavalla oli ainakin kuusi äänitarkkailijaa ja roudaria, jotka testasivat kaikki soittimet huolellisesti moneen kertaan.

Cure aloitti sovitusti vain muutaman minuutin myöhässä. Odotusaikana huomasin että ympärilläni oli vain hardcore-faneja eli kuulin heidän puhuvan englannin lisäksi espanjaa ja italiaa eli nämä nuoret olivat matkustaneet kotimaastaan vain nähdäkseen Curen Helsingissä!                       

Harri Huhtanen 2022 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s