The Cure Helsingin Jäähallissa 8.lokakuuta 2022 -osa 3

Kuten olen aikaisemmin kirjoittanut Cure ei ole julkaissut uutta studioalbumia vuoden 2008 jälkeen. 14 vuotta on pitkä aika. Bändin johtaja Robert Smith on useissa haastatteluissa luvannut että kohta uusi levy ilmestyy, mutta eipä vaan ole ilmestynyt. Helsingin keikka lauantaina 8.lokakuuta 2022 antoi kuitenkin selvän vinkin siitä ,että uusi levy olisi lopultakin tulossa, sillä keikan avausbiisi, peräti 8 minuutin kestoinen, Alone on julkaisematon biisi ja ilmeisesti tulossa uudelle levylle. Se oli upea avaus hienolle kaksi ja puoli tuntia kestäneelle keikalle! Alonen instrumentaali-intro kesti monta minuuttia ja sen ajan Smith vain hitaasti vaelteli lavan laidasta toiseen bändin pannessa parastaan. Hypnoottinen biisi josta sekä Smith että yleisö tuntuivat nauttivan täysin rinnoin! Smithin yli 40 vuotta kestänyt ura on kasvanut korkoa vuosi vuodelta.  Vaikka hän Helsingissä 2022 tosiaan alussa vain patsasteli ja fiilisteli lavalla oli ainakin permannon eturiveissä helppo havaita se valtava ihailu joka häneen kohdistui. Smith on todellinen rocktähti. Sellaisen statuksen vain harva saavuttaa, mutta selvästikin Smith on sen saavuttanut. Varsinainen setti kesti puolitoista tuntia ja sen viimeisenä kappaleena kuultiin ehkäpä Aloneakin hienompi uusi julkaisematon, peräti 10 minuutin kestoinen, kappale nimeltään Endsong. Jo nämä kaksi kappaletta nostavat uuden albumin odotuskäyrän kattoon. Jos albumin muut kappaleet ovat vähänkin samaa tasoa on tulossa todella hieno albumi!  Aika näyttää. Odotan uutta levyä innolla ja mielenkiinnolla.            

Harri Huhtanen 2022 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s