Rough and Rowdy Ways, World Wide Tour 2021-2024 -osa 13

Dylanin Euroopankiertue näyttäisi nyt loppuneen. Kirjoitan “näyttäisi”, koska alunperin viimeinen keikka oli Glasgow’ssa (31.10.22), mutta sen jälkeenkin sovittiin lisäkeikkoja aivan viime tingassa. Dublinin keikan loppumisesta (7.11.22) on kulunut vasta vähän yli kaksi vuorokautta, joten teoriassa lisäkeikkoja voi vielä tulla. Veikkaisin kuitenkin että jos lisäkeikkoja tälle vuodelle vielä tulee tapahtuvat ne USA:ssa.  Jos siis Euroopankiertue 2022 on nyt päättynyt käsitti se yhteensä 29 keikkaa yhdeksässä eri maassa (Norja, Ruotsi, Tanska, Saksa, Ranska, Belgia, Hollanti, Iso Britannia ja Irlanti). Settilista pysyi vakiona lukuunottamatta Nottinghamin keikkaa (28.10.22) jolloin Dylan soitti ylimääräisenä kappaleena vastikään menehtyneen Jerry Lee Lewisin   kappaleen I Can’t Seem To Say Goodbye.    

Dylan on aina ollut “mysteerimies”. Hän ei pidä siitä, että häntä valokuvataan tai että yleisö taltioi hänen keikkojaan. Viime vuosiin saakka tämäntyyppisen fanituksen estäminen on ollut erittäin vaikeaa.  Vuoden 2022 kiertueella se näyttää kuitenkin onnistuneen ainakin valokuvauksen osalta, sillä Dylanin manageritoimisto on tehnyt sopimuksen erään firman kanssa, joka turvapussittaa yleisön kännykät. Olisin luullut että tämä olisi vähentänyt konserttilippujen myyntiä, mutta Dylanin maine ja karisma on niin suuri, että edes tällainen äärimmäinen toimenpide ei lippujen myyntiin näytä vaikuttaneen. Hieman yllättävää, mutta näin se vain on. Eräs Tukholman konserttiin osallistunut suomalainen kertoi että sisäänmennessä joutui samanlaiseen turvatarkastukseen kuin lentokentällä ja lisäksi kännykkä sinetöitiin pussiin jonka pystyi avaamaan vasta keikan jälkeen.  Aikaisempina vuosina netti on ollut pullollaan tuoreita Dylanin keikkakuvia. Nyt vuoden 2022 kuvia en löytänyt eli kännyköiden pussitus on tepsinyt. Jatkossa näemme siis Dylanista vain vanhoja livekuvia. Toisaalta hän on upporikas vanha mies, ei hänen tarvitsisi enää keikkailla, mutta hän haluaa edelleen jakaa laulunsa yleisönsä kanssa – mutta vain ne ja vain omilla tiukoilla ehdoillaan.          

Harri Huhtanen 2022

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s