Uriah Heep jälleen Suomessa! -osa 1

Päivitys Tiistaina 15.11.2022.

Tänään tuli tekstiviestinä jo ennakkoon vähän pelkäämäni ilmoitus Lippu.fistä. Uriah Heepin Turun keikka on peruutettu keikanjärjestäjä RH Entertainmentin konkurssin vuoksi! Miksi minulle aina Heepin kohdalla käy näin? Alla saamani tekstiviesti: ”Hyvä asiakas, Uriah Heep 19.11. Turun konserttitalossa on peruutettu järjestäjän konkurssin takia. Lippujen palautuksien käsittely on tällä hetkellä konkurssipesänhoitajalla kesken. Odotamme lisätietoja asiasta ja tiedotamme lipun ostaneita asiakkaita, kun asiat selkiytyvät.”

Oletan että samalla peruuntuivat myös Helsingin ja Oulun keikat. No, ehkä sitten ensi vuonna paremmalla onnella, sillä viime vuosina Heep on konsertoinut Suomessa käytännössä (lähes) joka vuosi.

Kuten kuvasta näette, Heepin miehet nauttivat keikkailusta vielä 50 vuoden jälkeenkin!

En tiedä ainuttakaan ulkomaista bändiä, joka olisi keikkaillut yhtä ahkerasti Suomessa kuin nyt jo 52 vuotta toiminut englantilainen Uriah Heep. Tätä kirjoittaessani bändi on tehnyt Suomessa jo 113 keikkaa! Iron Maidenit ja monet muut ahkerasti Suomessa käyvät bändit jäävät tästä luvusta jälkeen huikeasti. Uriah Heepin Suomeen “siirtyminen” on kuitenkin varsin uusi ilmiö, sillä erityisesti 1970-luvulla bändi teki Suomessa vain muutamia keikkoja. Keikkatahti Suomessa kiihtyi vasta 2000-luvulle tultaessa. Erityisen ahkerasti bändi on tehnyt keikkoja Suomessa vuosina 2018-2022, siitäkin huolimatta että kaksi vuotta tuosta ajasta oli Korona-aikaa, jolloin keikkoja ei käytännössä voinut tehdä.  Laskin että vuosina 2018-2022 bändi on tehnyt jo 35 Suomen keikkaa ja lisäksi loppuvuodelle on tulossa vielä keikat Helsingissä, Ikaalisissa, Turussa (19.11.22) ja Oulussa eli jos nämä toteutuvat on Heepin Suomen keikkasaldo vuoden lopussa jo 117 keikkaa!

Vaikka Suomi on siis viime vuosina ollut Heepille “rakas” ei pidä luulla, että he muun osan vuotta lepäisivät laakereillaan. Bändi keikkailee edelleen ahkerasti ympäri Eurooppaa eli yli 50-vuotisen uran aikana heille on kertynyt tuhansia keikkoja. Näitä ja muitakin Heepiin liityivät asioita voitte tarkastella täällä:

http://www.uriah-heep.com/2020Site/Index.html  

Suomen keikoista löytyy tietoja Tapio Minkkisen erinomaisen Heep -sivuston uudesta versiosta (vanhan version päivitykset loppuivat vuoteen 2016):

https://www.heepfiles.net/fin/index.htm

Harvalla bändillä on Suomessa niin suuri / innokas fanikunta että he perustavat rekisteröidyn yhdistyksen, mutta Heepin fanit ovat näin tehneet.  Yhdistyksen toiminnasta tarkemmin täällä:

https://fi-fi.facebook.com/uriahheepfinland/

Uskomatonta mutta totta: vaikka diggailin Heepiä jo 1970-luvulla, jolloin heidän parhaat levynsä ilmestyivät, niin en ole vielä koskaan ollut heidän keikallaan. Vuoden 2018 Suomen kiertueella tarkoitus oli mennä, mutta sekin sitten jäi. No, nyt ensi viikolla (La 19.11.22) pääseen korjaamaan tämän puutteen, sillä hankin liput Turun Konserttitalon keikalle. Odotan tulevaa keikkaa suurella mielenkiinnolla!

Harri Huhtanen 2022       

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s