Progfeast 2.11.2022 Kulttuuritalolla! -osa 14

Colosseum -osa 5

Colosseum soitti 90 minuutin setin, mutta olin yllättynyt siitä etten tunnistanut suurinta osaa kappaleista.  Jälkeenpäin sain tietää, että setti sisälsi mm. kolme uutta kappaletta bändin samana vuonna (2022) ilmestyneeltä uudelta albumilta. Set lists FM:ssä listataan vain 8 kappaletta, joista 2 on cover-kappaleita ja lisäksi siellä listataan ainakin yksi kappale joka on uudemmalta Bread & Circuses -albumilta jota en myöskään ollut aikaisemmin kuullut. Tavallaan olin vähän pettynyt kun en kuullutkaan alkuaikojen minulle tuttuja Colosseum – kappaleita, mutta toisaalta ymmärsin ettei bändi voi soittaa vuodesta toiseen pelkästään yli 50 vuotta vanhoja kappaleita!

Minulle konsertin kohokohta oli yli 20 minuuttinen Valentyne Suite, jonka aikana Chris Farlowe vetäytyi syrjään, koska hänhän ei ollut tuon kappaleen levytysaikana vielä mukana bändissä eli ei siksi laulanut kyseistä biisiä Helsingissä.   

Konsertin loppupuolella Farlowe ilmoitti että he tulisivat keikan jälkeen signeeraamaan levyjä ja antamaan muutoinkin nimmareita alakertaan. Olipa hieno ele!  Olin jo väliajalla ostanut bändin uuden albumin Restoration  ja totta kai halusin siihen niin kuuluisan staran nimmarin. Ja Chris todella lunasti lupauksensa eli kun tulin alas niin siellä he olivat kitaristi Mark Clarken kanssa  ja nimmarit tulivat kuin apteekin hyllyltä Restoration CD-levyni kanteen!

Hieman jälkeenpäin hätkähdin kun jollain somesaitilla kirjoitettiin moittivasti että Farlowella olisi natsisympatioita. Minulle mies kuitenkin näyttäytyi tukielinsairauden runtelemana vanhana, erittäin sympaattisena ja fanejaan arvostavana  miehenä jolla oli edelleen voimakas palo esiintymiseen ja kyky laulaa niin hyvin, ettei hänen puolestaan tarvinnut pelätä vaikka mittarissa oli jo 82 vuotta!                

Text & Photo: Harri Huhtanen 2023

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s