MAN: The Welsh Connection (1976)

Cherry Red Records julkaisi vuonna 2013 alkuperäisestä The Welsh Connetion -albumista laajennetun 2CD:n painoksen, jossa on yksi singlen B-puoli sekä elokuun 1976 konserttin Kaliforniassa.

Sanotaan että kaikki hyvä loppuu aikanaan. Valitettavasti vain 1960- ja 1970-luvuilla brittimuusikoiden egot olivat niin suuria että aika monet todella hyvät bändit kokivat riitojen vuoksi turhan ennenaikaisen lopun. Vuoteen 1976 tultaessa Man oli  tehnyt rivakkaan tahtiin jo kymmenkunta toinen toistaan hienompaa studiolevyä, mutta sitten muusikoiden väliset riidat muuttuivat niin pahoiksi, että bändi katsoi parhaaksi hajota. Tilanne oli siinäkin mielessä erikoinen, että he olivat juuri solmineet suuren Amerikkalaisen MCA levy-yhtiön kanssa sopimuksen kolmesta studioalbumista. Ainoastaan The Welsh Connection (1976) julkaistiin.  MCA antoi armon käydä oikeudesta ja kun bändin jäsenet totesivat etteivät voisi toimittaa niitä kahta puuttuvaa studiolevyä niin MCA suostui sellaiseen poikkeusjärjestelyyn että riitti kun bändin viimeisestä kiertueesta julkaistaisiin live-albumi, jolla bändin ”velka” levy-yhtiölle sitten kuitattaisiin. Näin tapahtuikin seuraavana vuonna.

Hajoamisvaiheessa 1976 bändin jäsenet väittivät etteivät enää koskaan palaisi yhteen. Mutta: never say never again! Niin he vaan palasivat yhteen jo vuonna 1983. Mikään ei kuitenkaan ollut ennallaan, levytyssopimusta ei ollut, joten studiolevyjen sijaan fanit saivat tässä bändin uudessa vaiheessa vain satunnaisia live-albumeita. Vasta vuonna 1992 ilmestyi seuraava Manin studiolevy. Sen jälkeenkin julkaisutahti oli jotain aivan muuta kuin kultaisella 1970-luvulla. Onneksi Man jatkoi kuitenkin live-bändinä ja keikkailee vielä nykyään, tosin kovin harvakseltaan. Näistä 1990- ja 2000-luvun Man -asioista löytyy enemmän juttua tämän kategorian aikaisemmissa julkaisuissani.           

Harri Huhtanen 2023

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s